KRISTJAN

KRISTJAN LOOTUS

Proffsdansare, koreograf & entreprenör.


 

Kristjan började dansa tidigt och upptäckte snabbt sin stora passion i livet, dansen.

Redan när han var 6 år gamma bjöd en granne med honom till träningen som danspartner och bara någon månad senare vann han sin första tävling.

 

Under tolv år tränade och tävlade han sig upp till proffsnivå inom Ballroom Dancing och efter att ha vunnit sin allra första tävling var karriären ett faktum.

 

Kristjan tävlingsdansade i 12 år, sedan började han upptäcka och lära sig andra dansstilar och fortsatte sin karriär inom den estniska Dansagenturen. I Estland jobbade Kristjan som artist, koreograf och ledare av sin showgrupp, medverkade i flera musikaler som Miss Saigon och Sound of Music.

 

Efter många år i estnisk showbranch ville Kristjan utveckla och prova sin karriär utomlands och 2003 reste han med en grupp vänner till USA och satt upp en musikal-show i en av Hollywoods teatrar i LA. Därefter reste Kristjan till Sverige och tillsammans med Estonian Dance Agency jobbade han 2 år på Viking Lines kryssningsbåtar. 2006 tog han äntligen det stora steget och flyttade permanent till Sverige

 

 

År 2006 fick Kristjan erbjudande om att jobba under hela sommaren tillsammans med Robert Wells fantastiska show Rhapsody in Rock i Dalhalla. Därefter följde roller i musikalen West Side Story, Three LuckySwedes och den stora Julturnén Stjärnklart m.fl.

 

Kristjan har också medverkat i Melodifestivalen och dansat med flera artister samt varit med i många öppningsnummer och mellanakter, bl.a i den mest minnesvärda finalmellanakten med Björn Gustafsson och Dirty Dancing lyftet.

 

Det finns mycket spännande i Kristjans karriär/biografi, även filmmedverkan i Åsa Nisses nyfilmatisering där han fick möjligheten att koreografera danscener och även spela Kjell Bergqvist body-double. Kristjan har också koreograferat för musikalen Addams Family, artisten Magnus Carlsson och för Christer Sjögrens Julturné.

 

Under 9 år har Kristjan också inspirerat till dans och glädje under sina dansträningsresor tillsammans med Strandgårdens Hälsoresor till olika underbara destinationer i södra Europa.

 

 

 

 

 

Reklamuppdrag

 

Bacardi Worldwide

Philips

So You Think You Can

Dance Scandinavia.

 

Kändispartners i Let´s Dance


Jessica Andersson - 1:a plats

Maria Montazami

Marie Serneholt

Gunhild Carling

Camilla Läckberg

Linda Lindorff

Mikaela LaurénShower:


Diggiloos Sommarturné under flera år,

Joe Laberos magishower,

Robert Bronetts Julturné tillsammans med cirkusartister runt hela världen

Robert Wells show i Circus och hans sommarturné runt Sverige.


TV uppdrag

 

Let´s Dance

Allsång på Skansen

Lotta på Liseberg

Rosa Bandet galan på TV3

Helt Magisk på SVT

Dansfeber

Fångarna på Fortet

Melodifestivalen

 

 "Dance with your heart and your feet will follow..."